Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2009 16:01 - КРАЯ на света .... поредният
Автор: ralibali Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4976 Коментари: 2 Гласове:
2



Сигурно много е писано по тази тема. Нета е пълен със страници, предвещаващи края на света, апокалиптични катаклизми, които помитат всички ни. Ето и моята лична интерпретация и въпросите, които си задавам.

И мен ме хвана страх в началото. Признавам си. Много хора скриват страха си под маската на отрицанието или дори подигравката. Но истината е, че всички имаме този ужас - че нещо ще отнеме света, който сме си създали, ще отнеме живота ни и хората, които обичаме. Че всичко ще се промени. Всеки иска да чувства сигурност - в дома си, в обкръжението си.

ЗАЩО тогава, питам се, всички сме тооолкова жадни за историите за Апокалипсиса. Защо толкова пъти подред слушаме поредната прогноза на някой си за края на света. И четем, търсим, купуваме си книги, гледаме филми. Аз съм на 32 и до този момент трябваше да има поне 4-5 края на света. Не се случиха. Сигурно е имало доста разочаровани хора. Но и хора, които ужасно забогатяха около това.

Сега на ред е 2012. Краят. Истинският този път.

Всички ще загинем. От какво ли? Е, списъкът е дълъг. Като започнем с подравняване на планетите, силна Слънчева активност, заметресение, избухване на супер вулкан, смяна на магнитните полета на Земята, сблъсък с метеорит, комета, астероид (или с всички едновременно), приближаване на планетата Нибиру (която или просто ще ни блъсне или ще промени тотално климата, ще образува цунамита и т.н. или ще ни донесе извънземни, които са ни посещавали отдавна и които ще ни унищожат), цунамита, идване на извънземни, проговаряне на кристалните черепи, а даже и транс-галактически лъч, който щял да ни изпепели от лицето на Земята. Има и една друга теория, която обяснява как сме щяли да минем в следващото измерение, НО само и единствено ако вибрираме на съответна честота. Хората даже са дали честотата. Как да почнем да вибрираме на нея - трябва да сме изпълнени само с любов. Така тези, които вибрират на съответната честота, щяли да преминат в другото 4D измерение, да станат по-умни, по-духовни. Другите щяли да бъдат пренесени на някаква гадна планета.

Въх, малееееее, какъв списък. А ни стига и само едно от тези неща да се случат.

Доказателствата? То не са маите, Нострадамус (който стана досаден вече, използват го вече при всяко "доказателство" за края на света), китайски цивилизации, Библейски код. Моля ви, маите не успяха да предрекат собствения си край, ама този на света са познали... 

И сега какво? Ще живеем в ужас, гледайки небето, треперейки, че всичко ще свърши?

АЗ КАЗВАМ НЕ. Просто няма смисъл. Умирането е лесно. Бам, удря те метеорит, изпепелява те и всичко за секунда, голямата работа.

Обаче тези, които насаждат тези вярвания са за убиване направо. И то не за друго, а защото има лабилни хора, хора, които са лесно манипулируеми и току виж са повярвали. Няма да се учудя ако Декември 2012 е пик на масови самоубийства, паники, агресия и хаос. Други ще изтеглят огромни заеми, за да си поживеят, а когато поредния край на света не дойде, ще трябва всичко да връщат. И защо? Защото хората са склонни да вярват на подобни Апокалиптични теории.

Свързвайки темата с предишния ми пост, бих казала, че моето лично мнение е конспирация, поредната, с цел манипулация на обществото. За да се печелят пари. Не знам дали знаете, но в Америка много хора строят бункери под земята, запасяват се с книги, консервирана храна. Продават комплекти за оцеляване след 2012. Книгите излязли по темата са вече десетки, всяка от които все по-апокалиптична. А, да, има и филм, който скоро ще излезе. Мисля си, че приходите му ще са мноооого големи. А какво какво мисли режисьора Роналд Емерих? Самият той казва, че не вярва. Да, но ще спечели много пари от страховете на хората. 

Вие на какво вярвате? Аз вярвам, че Господ не ни е дал да знаем кога ще дойде края на света. Смятам, че само той знае кога ще бъде и всички тия версии, които ни се предлагат са просто безумни.

Но има и друга истина - на нас не ни трябва ни метеорит, ни извънземни. Сами чудесно се справяме със самоунищожението. Просто перфектно. Истински отличници сме. Само се замислете за начина ни на живот в последните години. И е истина, че трябва да се отрезвим и стегнем и да пооправим бъкиите си, да станем по-добри и да се грижим за планетата си.

Пък на 21-ви Декември ще се съберем с приятели и ще спретнем страхотен купон....просто за всеки случай!




Гласувай:
2



1. анонимен - .
13.11.2009 22:47
Алелуя сестро !
цитирай
2. анонимен - Mario
11.09.2011 17:20
И да свърши и да не свърши нищо не можем да направим.Можем единствено да се замислим дали сами няма да се унищожим и какъв е смисълът от това.Време е да се изгради нова ценностна система на хората.А пък аз мисля,че ще стане нещо.Не може една цивилизация която е имала такива знания за времето и толкова точен календар да е просто шега.А и те не са казали,че света ще свърши,просто започва нов цикъл от многото преди това и от тези които следват.

И все пак права си за това,че хората са много лесно манипулируеми.Казваш им "Намерих писмо от пра-пра-пра-пра дядо ми който е бил пророк и на него пише,че света свършва и тва е." А колкото до извънземни - има и те бая ни се смеят като гледат колко сме глупави и с какви работи се занимаваме.И как забравяме,че рушим собствения си дом (Земята). ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ralibali
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2123521
Постинги: 47
Коментари: 537
Гласове: 638
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930